luni, 18 aprilie 2011

a fi comunitar...

Asist surprins de câteva zile la un circ. Un circ organizat de o asa numita asociaţie Cutu, Cutu, specializată în protecţia câinilor maidanezi. Iar ca tabloul să fie complet, România a ajuns în vârful arătătorului granzilor Europei, Germania şi Franţa.
Şi stau şi mă întreb...
Cine permite ei, Germaniei,  să afişeze lozinci de genul ,,România, tărâmul morţii”, "Romania, afara din Uniunea Europeana!", "Vom boicota produsele romanesti!", "Rusine, Romania!"????
Cine permite ei, Germaniei, să picheteze ambasada României pentru o problemă internă ?
A dispărut aşa de repede amintirea a ceea ce a fost Birkenau – Auschwitz, Dachau, Mauthausen... ? A dispărut amintirea holocaustului pentru aceşti vorbitori de limbă germană, vaşnici apărători ai drepturilor animalelor sau e doar un alt fel de a ne spune nouă, celor aflaţi la ,,curul Europei” cum bine spunea Petre Ţuţea, că sunt mai importante vieţile lor, ale maidanezilor decât vieţile oamenilor?
Cine permite ei, Franţei,  să ţipe în gura mare „România: deputaţii au votat eutanasierea a 3 milioane (!) de câini comunitari. Ruşine!”, „Nu genocidului câinilor comunitari din România!”, „România - opriţi masacrul câinilor”?  
Stricto senso, conform Codului Penal, genocid înseamnă săvârşirea înscopul de a distruge în  întregime sau în parte o colectivitate sau un grup naţiona, etnic, rasial sau religios. Unde se regăsesc câinii comunitari aici?
 Şi ca tabloul să fie complet, pe saitul Cutu, Cutu sunt lăudate astfel de acţiuni la adresa României?!?! Îţi vine să crezi? Sunt români care apreciază astfel de atitudini faţă de România! Poate e mai comod şi mai european să plângi soarta maidanezilor, uitând că în România sunt zeci de mii de copii în centrele de plasament, uitând că în România sunt mii de copii care trăiesc pe stradă, uitând că în România sunt zeci de mii de bătrâni care mor în mizerie, uitând că în România rata avortului a atins cote alarmante din cauza sărăciei…
Dar nu, noi ne îngrijim de bunăstarea câinilor! Şi pentru asta, acceptăm cu bucurie ca România să fie, a câta oară, batjocorită!!
Ce ai zice, ambiţios iubitor al câinilor cu sau fără stăpân, dacă mâine copilul tău ar fi desfigurat de un câine maidanez sau chiar de către unul casnic, dar purtat fără lesă sau botniţă? Ce ai zice dacă el, copilul,  ar trebui să facă în urma acestei întâmplări nu o intervenţie chirurgicală, ci un banal , dar dureros,  tratament antirabic? Ce ai zice dacă ai afla ca costurile unui copil instituţionalizat sunt mai mici decât costurile  unui câine din adăposturile primăriei? Ce ai zice?
Şi dacă tot vreţi să susţineţi  teoria genocidului, aveţi grijă ce argumente aduceţi, pentru că, potrivit aceluiaşi cod penal, genocidul se realizează şi prin luarea de măsuri tinzând la împiedicare naşterilor în sânul colectivităţii sau grupului!

Hai, PUNE-TE PE GÂNDURI! Şi alege-ţi priorităţile cu grijă!

 

3 comentarii:

  1. Aș face niște nuanțări.
    ... la drept vorbind, nici nu prea știu de unde să încep.
    Îmi plac câinii, să ne înțelegem.
    Aș zice că ai dreptate: e jenant, ca să mă exprim eufemistic, să te usuci de grija maidanezilor când atâția oameni trăiesc într-o sărăcie lucie. Ce să mai vorbim de raportul fondurilor alocate copiilor instituționalizați comparativ cu cele pentru adăposturile câinilor. Mă rog, din ambele cote se mai poate discuta cam cât se fură și ce mai rămâne... dar asta e deja o altă discuție.
    Dragă George, mie, să-ți spun foarte cinstit, mi se cam fâlfâie de de aerele și acuzele Franței, Germaniei, Olandei ori a altor potentați ai Europei. Reacții care țin de jocul politic, pe de o parte și, pe de alta, de imaginea pe care ne-o creăm noi înșine. Și-aici nu m-aș referi doar la câini ori reportajele privind copiii străzii. Adică niște bube care există, să ne-nțelegem. Ar mai fi exportul masiv de cerșetorie și infracționalitate, abilitatea cu care evităm absorbția unor fonduri la care avem dreptul și care ne stau la dispoziție (să mai menționez de ce?! sau e deja clar că ăsta e barometrul corupției?!), entuziasmul cu care umplem buzunarele unor ASTALDI sau COLAS, cu prețuri per km de drum de 4 ori mai mari ca oriunde în Europa și în lume, tupeul unor politicieni etalon al corupției care au vândut PETROM la pachet cu rezervele subsolului românesc pe doi lei iar acum se erijează în critici și salvatorii Românniei, privatizări frauduloase, judecători cu decizii ridicole, prostia cronică a celor care trimit în Parlamentnul Europei un Vadim, Eba și Becali, bașca un deschizător de drumuri ca Severin (simptomatic: au curs lacrimi și s-a aplaudat îndelung, apreciativ, la PSD București când acest membru atât de valoros și-a înaintat demisia „de onoare”... fi-mi-ar greață!!). Să continui? Tu crezi că astea nu se văd de-afară? Adică, vreau să spun, pe fondul unor opinii temeinic fundamentate de noi înșine, ce mare surpriză că ei doar se folosesc de o altă minge ridicată la fileu? Ca să nu mai vorbim despre obediența cu care încercăm să-i pupăm în fund. Toate astea și multe altele, crezi tu că se vor constitui în motive de mândrie? Ne vom demonstra, oare, demnitatea, corectitudinea și determinarea, forța de a ne croi o soartă demnă? Le vom câștiga respectul?
    Vrei să discutăm despre bucuria de copii tâmpi că am intrat în NATO și CE? Le explică cineva românilor acum că nevoia de „recunoaștere” e plătită anual cu bani mulți și că beneficiile acceptării noastre în aceste organisme sunt neglijabile?
    Cam astea ar fi, după mintea mea, resorturile care animă acea parte care se vede din Franța ori Germania, adică lumea politică și presa, în luările lor de poziție. Plus aroganța celui bogat față de săracul care trăiește din împrumuturi în vreme ce ei ne sug rezervele iar pe câmpuri cresc buruieni.
    Oh... m-am înfierbântat. Și sunt cătrănit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca inaintea drepturilor cainor exista un drept al romanilor sa mearga linistiti pe drumurile patriei , fara sa fie in pericol de a fi muscati de caninele far' de stapani . Imi amintesc de moartea unui chinez in urma cu cativa ani , ce fusese muscat de un biet catelus in mod fatal , de artera femurala . Eu m-as gandi serios daca nu cumva cei de la putere n-ar putea gasi o modalitate de a plati datoriile tarii cu manusi din piele de caine maidanez . )))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. din motive tehnice (adica neintelese de catre subsemnatul), comentariul lui Bubumaia a ,,intrat" in spam...abia azi l-am identificat acolo si l-am ,,reabilitat".
    Multumesc, Bubu!

    RăspundețiȘtergere